Op voorraad: Binnen 2-4 werkdagen in huis | volg ons op facebook

Klantbeoordelingen

Reactie plaatsen

Reacties

Arno
een jaar geleden

Een flinke serie wijn gekocht, de service was geweldig en ook echt goed. De wijn waren zeer goed verpakt en zatten in zeer goede dozen. Ik heb nu al meer dan 3 flessen geproefd, allemaal geweldig en ik zal hier nog meer over schrijven. Maar ik ben zeer blij met dit bedrijf, een mooie prijs voor echt zeer goede wijnen.

I.D de Kluijs
2 jaar geleden

Een wijnpakket besteld vorige week. Snelle goede levering netjes verpakt en vooral goede kwaliteit wijn. Zeker een aanrader!

Our_Tastings
2 jaar geleden

Today we got our order from @vinuriwijnen this is the first of 4 to test. A Nice blend from Roumenia. Straw,grass, green apples and some citrus flavors.
Our-Tastings Rating 4/6
Price/Quality Rating 5/6
For more info follow Our_Tastings op Instagram

Faurar Rosu de Captura

"Meisje als druivennaam, is dat niet lief? Ze is er in drie varianten: blank, donker en koninklijk, fetească albă, fetească neagră en fetească regală, en de trossen rijpen aan knoestige wijnstokken in Roemenië en Moldavië. De donkere maakt onderdeel uit van een uitstekende wijn uit Walachije, het deel van Roemenië dat ooit zuchtte onder het bewind van Vlad de Spietser, beter bekend als Vlad Dracula. De vorst diende als inspiratie voor het vampierenverhaal uit 1897 van Bram Stoker.

Ach, mijn woeste fantasieën stuiteren alle kanten op. Want ik ben op het moment dat ik dit schrijf (nog) geen vampier, maar mocht mijn tanden zetten in het donkere bloed van de donkere juffer, in gesublimeerde vorm dan, die als Făurar Roău werd gebotteld. Om het niet al te inheems te maken, is een flink deel van de wijn gemaakt van Merlot en Cabernet Sauvignon, maar dat vergeten we even terwille van het stoere verhaal.

De wijn is stevig, met doormarcherend zwart fruit, wat zoethout en een hint van likeur. 14 proefbare procenten alcohol krijgen tegenspel van zoet schurende tanninen. Vlad had dit beslist zeer gewaardeerd."

Onno Kleyn (de Volkskrant)

 

Faurar Rosu

Bruuske, gespierde, met tannines vol gestapelde rode Roemeen. Niet fijnzinnig vioolspelend of melancholieke deuntjes uit zijn accordeon toverend maar eentje die naar het westen is afgereisd met een volledig carillon in zijn bestelbus, inclusief een eikenhouten strijkersensemble en fors wat koperwerk.

Harold Hamersma (NRC)

Faurar Alb de Captura

Dealu Mare. Klinkt als revalidatie-oord. Is dat min of meer ook. Voor zich van platte Chardonnay, overgrassige Sauvignon Blanc en halfzoete Riesling herstellende smaakpapillen. Deze worden door de wijnproducent van deze witte, Davino (inderdaad, dat was vroeger een Nederlands ijsmerk), getrakteerd op een revitalisatie tot in het verste DNA. Overigens is die Davino niet de eerste de beste. Dat is een van de belangrijkste kwaliteitsproducenten van het land. En dat kon je van onze Davino nu weer net niet zeggen. Enfin, niet ondenkbaar dat dit toch eerdaags wordt opgepikt door zo'n private-equityfonds als Gilde Invest of NPM Capital, die er een handje van hebben om schijndode vaderlandse merken in de eethoek weer tot leven te wekken. Maar we dwalen af. We zijn immers niet in The Wall Street Journal aan het lezen maar in De Grote Hamersma?. Welaan, daar treffen we namens Davino een knisperfrisse witte. Groen als gras. Stuivend als stuifmeel in een zomerwindje maar dan minder droog. Kruisbessentransport. Meloenigheid. En een toerbus citrus. 'Fris, vrolijk en dorstlessend,' vindt de importeur. Waarvan akte. En niet ontdaan van enige humor vervolgt hij met: 'Combineren met goed gezelschap (namelijk een wijnachteretikettencliché van heb ik jou daar). En is dat er even niet; dan volstaan garnalen, jonge kaas of de afstandsbediening.' En met name die laatste suggestie vond ik persoonlijk erg geestig.

Harold Hamersma (NRC)