Op voorraad: Binnen 2-4 werkdagen in huis | volg ons op facebook

Wijnhuis Villa Vinea

Het verhaal van Villa Vinea begon in 2004, toen een Italiaanse zakenman en wijnliefhebber zijn oog liet vallen op een wijngaard in de ‘Tarnava Mica Vallei’ in het hart van Transsilvanië, wellicht de meest bekende, historische regio in centraal Roemenië.

 

Inmiddels beslaat het wijngaardareaal van Villa Vinea zo’n 70 hectare. Naast de authentieke Roemeense druivenrassen Feteasca Neagra, Feteasca Alba en Feteasca Regala zijn ook internationale druivenrassen aangeplant als Sauvignon Blanc, Pinot Noir, Merlot en Gewürztraminer. Zelfs de in Noord-Italië voorkomende druivenrassen Zweigelt en Kerner vind je er, getuige de ‘roots’ van de eigenaar die in Alto Adige liggen.

 

Bij Villa Vinea gaan traditie en moderne wijnmaak technieken hand in hand. Bovengronds rijst een wijnbedrijf met een authentieke, Middeleeuwse Transsilvaanse uitstraling op dat perfect past in het pittoreske landschap. In de nieuwe ondergrondse wijnkelder die drie verdiepingen telt wordt echter gewerkt met de modernste machines en laatste wijnmaak technieken waarbij volop gebruik wordt gemaakt van de zwaartekracht.

 

Onze wijnen van wijnhuis Villa Vinea