Roemeense kwaliteitswijnen

Op voorraad: Binnen 2-4 werkdagen in huis | volg ons op facebook

Maak kennis met de wijnen van wijnhuis

Crama Girboiu

 

Het familiebedrijf Crama Girboiu ligt in de provincie Vrancea, zo’n 170 kilometer ten noord-oosten van de hoofdstad Boekarest. Het is geen ‘kleine jongen’: de familie heeft ruim 250 hectare aan wijngaarden ter beschikking.

 

In 2005 kocht Constantin Girbiou het toen nog slechts 45 hectare grote landgoed met wijngaarden van de adellijke familie Zamfirescu en begon een groot herplantingsprogramma met nobele druivenrassen, waaronder Sarba, een authentiek druivenras uit deze omgeving. De eerste wijn werd gebotteld in 2008 en kreeg de naam VRANCEA, een eerbetoon aan het gebied, de mensen en de duizendjarige tradities van het produceren van goede wijn in dit deel van Roemenië.

 

Inmiddels werkt ook de volgende generatie Girboiu mee in het bedrijf en is het gamma aan wijnen behoorlijk uitgebreid. Voortdurend is men bezig met experimenteren en vernieuwingen. Zo wordt gewerkt aan een wijn in een ‘Amarone-stijl’ en is de eerste mousserende wijn van Feteasca Neagra op de markt gebracht.

 

Ik wil graag de nieuwsbrief van Vinuri & Wijnen ontvangen

Proefnotitie CORCOVA RESERVE Cuveé Bohème 2017 en CORCOVA RESERVE Chardonnay 2019

"Wijn is leven", zei de Romeinse schrijver Petronius. Het is een citaat waar mensen hier in Corcova dol op zijn. Voor het team van Roy & Dâmboviceanu betekent wijn de voortzetting van een traditie met de geur van adel en avontuur, maar ook werk, investering, risico; het betekent een mooi leven, met een geschiedenis die wordt gewaardeerd op zijn reële waarde en met een toekomst die elke dag wordt opgebouwd en ernaar streeft om in lijn te zijn met het verleden. Zakelijk gezien is er ook een grote uitdaging want men wil ook bekendheid geven aan dit zeer mooi product.

Lees meer »